Sunday 27 April 2014

7 tapaa markkinoida itseäsi "hanki näkyvyyttä nyt!"

Itsensä markkinoiminen ilmaiseksi

Miten voit markkinoida itseäsi internetissä? Tässä toimivia tapoja saada itsellesi näkyvyyttä, kontakteja ja kävijöitä. Vinkit on erityisesti suunnattu malleille ja julkisuutta haluaville.

Kuinka markkinoida itseäsi


1. Hanki promokuvia itsestäsi

Eensimmäisenä on tärkeintä saada ammattimaisia kuvia itsestäsi. Kun sinulla on muutama ammattimainen promokuva hallussasi - helpottuu itsesi markkinointi huomattavasti - joten niihin sijoittaminen kannattaa ja ne varmasti maksavat itsensä takaisin moninkertaisesti. Etenkin jos olet vasta aloittamassa mallialalla, tarvitset promokuviasi, kun olet yhteydessä mallitoimistoihin.

Promokuvaajia löydät helposti hakemalla googlesta esim "mallikuvat Turku". Tässä edellämainitulla haulla kolme ensimmäistä tulosta.

- Peter Sebastian
- Studio Majamaa
- Studio Turku

Toisena hyvänä lisämahdollisuutena on promovideo, jonka voi ladata vaikka youtubeen. Videot yleensä saa vielä enemmän katselukertoja kuin kuvat. Joten hyödynnä Youtubea ehdottomasti!

2. Rakenna itsellesi online portfolio

Näkyvyytesi lisäämiseksi on ehdottomasti kannattavaa tehdä itsestäsi online-portfolio, josta ihmiset voivat nopeasti oppia enemmän sinusta ja töistäsi. Tee portfolio ainakin yhteen seuraavista ilmaisista palveluista. Jos haluat ottaa kaiken hyödyn ja julkisuuden irti, niin tee portfolio mahdollisimman moneen malliportfolio -palveluun. Kaikki alla olevat palvelut ovat ilmaisia!

- Model.fi
- Mallit.fi
- Model Mayhem
- One Model Place
- Prime Modeling
- Models.com
- Folio HD

ps. Muista tehdä helposti muistettava URL portfoliollesi, niin ihmiset löytävät sinut uudestaan helpommin ja paremmin.

3. Aloita oma blogi "tuo itsesi esiin"

Oman blogin aloittaminen on yksi parhaita ja helpoimpia tapoja saada näkyvyyttä. Aloita ilmainen blogisi Googlen Blogger -palvelussa tai Wordpressissä. Bloggerin etuna Wordpressiin nähden on se, että voit halutessasi myös laittaa blogiisi mainoksia ja saada näistä mainostuloja - Wordpressin ilmaisversiossa tämä ei onnistu.

Kun olet saanut blogisi julkaistuksi on aika lisätä se blogilistoille, jotka helpottavat blogisi löytymistä suuresti.

Lisää blogisi ainakin seuraaville listoille:

- Blogilista.fi
- Bloggaajat.com
- Bloglovin

4. Nimeä kuvasi "kasvata näkyvyyttäsi kuvahauissa"

Nyt kun sinulla on blogi - jossa on oletettavasti kuvia - on aika ottaa siitä kaikki hyöty irti. Kuvien nimeäminen on erityisen tärkeää, jotta ihmiset löytävät blogiisi, kun käyttävät esimerkiksi google kuvahakua.

Yksinkertaisesti tämä tehdään nimeämällä kuvatiedostot uudella kuvaavalla nimellä. Esimerkiksi jos sinulla on kuva 00001.jpg sinun tulee muuttaa se janine-huvipuistossa.jpg:ksi.

ps. Kuvat ovat tärkeitä bloggauksissa, sillä kuvan sisältävä postaus tulee luetuksi paljon suuremmalla todennäköisyydellä kuin ei kuvaa sisältävä postaus.

5. Käytä sosiaalisia medioita ja hashtageja

Rekisteröidy suurimpiin sosiaalisiin mediohin, kuten facebookiin, google+:aantwitteriin ja instagramiin. Päivitä profiilisi näissä sosiaalisissa medioissa oleellisilla tiedoilla itsestäsi. Esimerkiksi lisää profiileihisi blogisi, mallikansiosi osoitteet, yhteystiedot ja palvelusi, jotta voit osoittaa kuinka voit auttaa mahdollisia yhteistyökumppaneitasi.

Hashtageja käyttämällä lisäät myös näkyvyyttäsi, joten niitä kannattaa käyttää varauksetta. Yksi mainio tapa lisätä näkyvyyttäsi on käyttää hashtageja, jotka ovat pinnalla (trending) parhaillaan.

6. Liity ammattimaisiin ryhmiin ja sivuihin Facebookissa

Etsi Facebookista ryhmiä ja sivuja, jotka edesauttavat löytymistäsi ja liity niihin sekä tykkää niistä.

Esimerkiksi:

- Mallitoimisto Pin-up.fi
- Mallit.fi
- Mallikoulu ja mallitoimisto Fashion Studio
- Mallit ja valokuvaajat

7. Kysy haastatteluita bloggaajilta

Internet on täynnä bloggaajia ja aiheesta kuin aiheesta löytyy bloggaaja. Etsi sinua koskevia blogeja ja kysy mahdollisesta haastattelumahdollisuudesta - mitä enemmän blogilla on lukijoita sitä parempi luonnollisesti.

Monet bloggaajat rakastavat tavata uusia ihmisiä sekä tietenkin saada uutta materiaalia blogeihinsa, joten ei muuta kuin kysymään! Sinua koskevia blogeja voit etsiä blogilistan tai yllätys yllätys :) googlen kautta oikeita hakusanoja käyttämällä.

No comments:

Post a Comment