Monday 8 April 2013

Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen silikonien hankkimista?

Silarit mulle?!? Niinkö? Tässä asiallisia vinkkejä hinkkeihin, vaaroihin, huomionarvoisia seikkoja ja riskejä. Ei ole tarkoitus peloitella, mutta faktat on hyvä tiedostaa. Sillä tissit eivät ole leikin asia, paitsi ehkä joskus iltaisin ja muulloinkin.

Muista tykätä meistä, kommentoida, jakaa antaa plussaa, jos koet blogauksen olevan hyödyllinen, hauska tai muuten vain antaa peukkua. Arvostamme sitä suuresti ja se on helppo tapa sanoa kiitos, mutta nyt tissien ja vaarojen äärelle - eli asiaan.


silikoni-implantit
Kuva: silikoni-imlpantit / wikimedia.org
Minkä kokoiset implantit tulisi ottaa? Hyvä kotikonsti implanttien koon valintaan on laittaa pitkävartiseen nilkkasukkaan riisiä aluksi noin kolme desiä. Tasoita riisi levymäiseksi sukkaan ja laita toppaamattomien rintsikoiden sisälle. Sitten vain lisäät tai vähennät riisiä, kunnes löydät sopivan koon itsellesi. Helppoa!

Ennen rintojen suurennusleikkausta on valittava luotettava kirurgi ja varattava aika konsultaatioon. Konsultaatiossa puhutaan kirurgin kanssa yleensä mahdollisista toiveista sekä punnitaan tärkeitä asioita liittyen implantteihin, kuten implantin koosta, muodosta, tyypistä ja leikkauskohdasta.

Lääkäri myös antaa ohjeita siitä, kuinka leikkaukseen tulisi valmistautua, joita myös kannattaa noudattaa. Yleisiä asioita joita pyydetään noudattamaan ennen leikkausta ovat esim. et saa ottaa aspiriinia tai tulehduslääkkeitä kymmeneen päivään ennen leikkausta, koska mainitut lääkkeet ohentavat verta ja lisäävät näin leikkauksen riskiä. Jos poltat tupakkaa, niin sinua pyydetään lopettamaan tupakointi ainakin kahta kuukautta ennen leikkausta, koska tupakointi hidastaa paranemisprosessia.

  • Liian nuori leikkaukseen? FDA suosittelee ettei alle 18-vuotiaille laiteta saliini-implantteja ja eikä alle 22-vuotiaille silikoni-implantteja. Syynä tähän on se, että rinnat saattavat kehittyä vielä hieman yli kaksikymppisenäkin.
  • Pitäisikö implanttien ottamista odottaa siihen asti kunnes on saanut lapsia? Implantit voi ottaa milloin vain, mutta jos olet hankkimassa lapsia parin vuoden sisään, niin odottaminen voi olla hyvästä. Raskaudesta johtuva painonnousu ja muutokset rinnoissa todennäköisesti vaikuttaa rintojen ulkonäköön.
    Myös, jos olet suunnittelemassa merkittävää painonpudotusta, niin on hyvä idea jättää rintaleikkaus myöhemmäksi ajankohdaksi. Toisin sanoen painonpudotustavoitteen saavuttamisen jälkeiselle ajalle, sillä dramaattinen painon väheneminen voi vaikuttaa uusien rintojesi ulkonäköön.
  • Vaikuttaako rintojen suurennus imettämiseen? Ei vaikuta, muuta kuin erittäin harvinaisissa tapauksissa ja imettäminen voi olla hankalaa myös joillekkin naisille ihan luonnollisilla rinnoilla.
  • Rintaimplantit eivät ole ikuiset. Mitä kauemmin silikoni-implantit ovat sinulla olleet, sitä todennäköisempää on niiden poistamisen tarve tai uusiminen. Implantit todennäköisesti joutuu uusimaan 2-15 vuoden haarukassa.
  • Mitä kauemmin ovat silikonit sinulle olleet, sitä todennäköisempiä ovat komplikaatiot ja epäsuotuisat lopputulokset.
  • Yleisimpiä komplikaatiota ja epäsuotuisia tuloksia ovat kapseloituminen (lihaksen ahtuma ja epämuodostuminen), leikkauksen uusiminen, implanttien poistaminen, implanttien repeämien tai hajoaminen sekä vuotaminen ja pieneneminen (etenkin suolaliuosimplanttien kohdalla). Muita komplikaatioita ovat rypistyminen, epäsymmetrisyys, arpeutuminen, aripikudoksen muotoutuminen, kipu ja tulehdukset leikkauspaikassa.
  • Osa mainituista komplikaatioista eivät ole kosmeettisesti haluttavia tai kauniita ja voivat olla peruuttamattomia.
  • Jos poistatat rintaimplantit ja et korvaa niitä uusilla, voit kokea muutoksia rinnoissasi kuten kuoppamaisuutta, rypistymistä, kurtistumista, rintakudoksen vähenemistä ja muita kosmeettisia vaikutuksia.
  • Jos otat rintaimplantit, niin joudut tarkastelemaan niitä lopun ikääsi. Jos huomaat jotain epänormaaleja muutoksia, niin sinun täytyy heti mennä näyttämään muutoksia lääkäriin.
  • Implantit ottaneilla on hyvin matala, mutta kuitenkin normaalia korkeampi mahdollisuus saada anaplastinen lymfooma (syöpä), jota voidaan joutua parantamaan leikkauksella, kemoterapialla sekä säteilyterapialla.
  • Anestesia eli nukutus ei ole myöskään täysin riskitöntä ja voi johtaa pahimmassa tapauksessa jopa kuolemaan, joka tosin on erittäin harvinaista.  
  • Rintaleikkauksen jälkeen voi olla tunnottomuutta ja kipua, mikä voi kestää päiviä, viikkoja, kuukausia tai jopa vuosia. Tällä hetkellä ei ole tapaa ennustaa, miten kenenkäkin keho reagoi implantteihin
  • Imlanttien ottaminen ei ole aivan halpaa ja se tulee maksamaan tuhansia euroja ja todennäköisesti kymmeniätuhansia euroja uusintaleikkauksien myötä. Eli massia pitää olla.
  • Mielipiteet voivat vaihtua. Jos olet 20-vuotias, niin oletko varma ottaisit silikonit myös 30-vuotiaana. Implanttien hankkimista kannattaa miettiä tarkkaan.
  • Saat todennäköisesti enemmän mulkoilua, huomiota ja katseita sekä miehiltä ja naisilta. Harkitse haluatko sitä.
  • Kaikki miehet eivät pidä silikonitisseistä, mutta eihän niitä tissejä miehien vuoksi oteta!

Eli loppujen lopuksi, ennen silkkareiden ottamista kannattaa miettiä tovi jos ei toinenkin.



No comments:

Post a Comment